sonata_in_motion

És un spot? És un curt? És una bobina d´efectes especials? No! És Sonata in Motion! Is it a commercial? Is it a short film? Is it a digital effects showreel? No! It´s Sonata in Motion!

11 d’octubre 2007

El Banksy lleidatà


He descobert una cosa absolutament genial a Lleida.

Com que no estic segura si els milions de persones que llegeixen aquest blog coneixen l´artista Banksy us deixo a sota una mica d´informació d´aquest personatge.


Banksy és un artista del carrer conegut a nivell mundial. Els seus grafits fets amb plantilla (tècnica coneguda com pochoir) són molt coneguts en Londres, encara que ha fet algunes obres en altres ciutats. S'esforça per mantenir el seu nom ocult, i els seus llibres els publica com a Robin Banksy. La premsa suposa que el seu nom real és semblant, però podria tractar-se d'una broma per la seua similitud amb l'expressió robing banks (robant bancs).

Banksy empra tàctiques de comunicació-guerrilla i de Adbusters per oferir una perspectiva diferent de temes polítics i econòmics. Amb aquest mètode sol modificar motius i fotografies conegudes. No obstant, també ha acceptat encàrrecs per a obres benèfiques (per exemple, Greenpeace).

A més dels seus graffitis, ha penjat sense autorització obres seues en alguns museus. Tant en la Tate Modern de Londres, com el Museum of Modern Art de Nova York, Metropolitan Museum of Art, el Brooklyn Museum, American Museum of Natural History, com en el Louvre passaren desapercebuts els seus treballs que allí penjaven.
El setembre de 2006 modificà l'àlbum de Paris Hilton i repartí 500 còpies de la falsificació en diferents tendes de discos. Entre altres es mostrava la foto de Hilton amb un cap de gos. El CD contenia composicions pròpies de Banksy.


Doncs, bé.
Passejant per Lleida he vist que un o una Banksy penja quadres, amb el llenç i el marc, per les parets de diferents edificis. N´he vist quatre. Però no tinc cap prova gràfica que ho demostri perquè sempre m´ha agafat sense la càmera de fotos a sobre. Quan hi he volgut tornar a fer la foto o bé, ja havia desaparegut o algú amb poca feina l´havia fet malbé. He de continuar investigant.